2016. január 15., péntek

Kalamári recept I.



                              Kalamári recept I.



Másutt tinta fisnek mondják, van ahol szépiának.
A megtisztított testet apró darabokra vágom. Ez nem hal, nincs szálkája, és keményebb az állaga is. Serpenyőben, jókora adag, apróra vágott, paszirozón átnyomott fokhagymát pirítani teszek fel. Felesben tettem alá, étolajat és vajat is. Miután kissé pirult, ráteszem a húst. Saját levét engedve szaftosodik, kevés mustárral ízesítem. A leve lassan elfogy és pirulni kezd.



 Közben egy lábasban előkészítem a szósznak valót. Konzerv paradicsomot, egészet nem sűrítményt használok. Ebből a kisebből két dobozzal. Megsózom, egy evőkanál cukrot, és pici chejenn borost szórok bele, no meg fekete őrölt borost is. Lehetne őrölt erős paprika, de az nincs nálam. Ezzel egy erős , édes, a mustártól savanykás  szószt kívánok elérni. 



Ebbe bele borítom a megpirított  kalamárit. Összefőzöm. Laska tésztát főzők mellé, és azon tálalom.




 Jó étvágyat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése